Ajankohtaista

26.10.2022

Data-avaruus.fi: Data-avaruus mullistaa viljelijöiden mahdollisuudet hyötyä tilalla tuotetusta datasta

Maatiloilla tuotetaan ja on tuotettu jo pitkään valtavat määrät dataa. Sitä saadaan työkoneisiin kiinnitetyistä antureista, lypsyroboteista, satelliittien ottamista peltokuvista ja viljelijän itsensä ohjelmistoihin kirjaamista tiedoista. Ja nämä nyt vain muutamia esimerkkejä mainitakseni, Katri Ala-Kleemola kirjoittaa artikkelissaan

31.10.2022

Reilu datatalous – Nyt on toimien aika

Datan määrän kasvu ja sen ryöstöviljely on luonut aivan uuden tilanteen meille kaikille. Olemme osa tätä huikeaa uutta maailmaa haluamme tai emme. Uusien mahdollisuuksien avautuessa nopeimmat ja kekseliäimmät organisaatiot valtaavat markkinat ja sitten puolustavat asemiaan. Esimerkkeinä voidaan käyttää Facebookia (nykyinen Meta), joka keksi tavan rahastaa ihmisen sosiaalisen kaipuun sekä Googlea, joka tyydyttää ihmisen loputonta tiedonjanoa. Tämä oli alkusoittoa, kun maailmanlaajuiset datamarkkinat syntyivät.

3.11.2022

DataSpace Europe Oy perusti datanvälityspalvelu Tritomin

DataSpace Europe Oy on perustanut Suomen ensimmäisen data-avaruuksia tukevan datanvälityspalvelun nimeltään Tritom. Ensimmäisessä vaiheessa Tritom yhdistää ruoka-alan toimijat maatiloilta elintarviketeollisuuteen ja vähittäiskaupasta kuluttajiin.

4.11.2022

Lanseeraustapahtuma houkutteli paikalle 100 kutsuvierasta

DataSpace Europe Oy:n ja ruoka-alan datanvälityspalvelu Tritomin lanseeraustapahtuma houkutteli paikalle noin 100 kutsuvierasta. Lanseeraus pidettiin Helsingissä hotelli Mestarissa torstaina 3. marraskuuta. Aiemmin päivällä pidettiin myös lehdistötilaisuus ammattilehdistölle.

25.11.2022

Lanseeraustapahtuman koostevideo katsottavissa

Tritom-datanvälityspalvelun lanseeraustilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan oheisessa videossa.

30.3.2023

DataSpaceHackathonissa neljä voittajaa!

DataSpace Europen ja BioPaavon yhteistyönä järjestämässä DataSpaceHackathonissa valittiin neljä voittajatiimiä, joiden kanssa jatketaan yhteistyötä Tritomin parissa. 

21.3.2023

Datan välityspalvelut – mitä ne ovat?

Data-avaruuksien datan välityspalveluista puhuttaessa on tärkeää ymmärtää ja tunnistaa mitä ne oikein ovat, miksi dataa kannattaa liikuttaa ja mitä lisäarvoa tällä voidaan saavuttaa...

13.3.2023 | DataSpace Europe mukana Haagissa

Data Spaces Symposium

21. - 23.3.2023 järjestettävä Data Spaces Symposium on yksi suurimmista data-avaruuksiin liittyvistä tapahtumista, kooten yhteen eri maiden ja alojen asiantuntijoita ympäri Eurooppaa. DataSpace Europe on yksi Symposiumin näytteilleasettajista - Tervetuloa ständillemme keskustelemaan Tritomista ja sen tuomista mahdollisuuksista reilun datatalouden mahdollistajana!