Ajankohtaista

21.3.2023

Hiilitase, terveellisyys tai ruoan alkuperä selville - Kuinka Tritom mahdollistaa tämän?

Lue kuinka hiilitase, terveellisyys tai ruoan alkuperä saadaan selville Tritomin avulla. 

21.3.2023

Datan välityspalvelut – mitä ne ovat?

Data-avaruuksien datan välityspalveluista puhuttaessa on tärkeää ymmärtää ja tunnistaa mitä ne oikein ovat, miksi dataa kannattaa liikuttaa ja mitä lisäarvoa tällä voidaan saavuttaa...

26.10.2022

Data-avaruus.fi: Data-avaruus mullistaa viljelijöiden mahdollisuudet hyötyä tilalla tuotetusta datasta

Maatiloilla tuotetaan ja on tuotettu jo pitkään valtavat määrät dataa. Sitä saadaan työkoneisiin kiinnitetyistä antureista, lypsyroboteista, satelliittien ottamista peltokuvista ja viljelijän itsensä ohjelmistoihin kirjaamista tiedoista. Ja nämä nyt vain muutamia esimerkkejä mainitakseni, Katri Ala-Kleemola kirjoittaa artikkelissaan

31.10.2022

Reilu datatalous – Nyt on toimien aika

Datan määrän kasvu ja sen ryöstöviljely on luonut aivan uuden tilanteen meille kaikille. Olemme osa tätä huikeaa uutta maailmaa haluamme tai emme. Uusien mahdollisuuksien avautuessa nopeimmat ja kekseliäimmät organisaatiot valtaavat markkinat ja sitten puolustavat asemiaan. Esimerkkeinä voidaan käyttää Facebookia (nykyinen Meta), joka keksi tavan rahastaa ihmisen sosiaalisen kaipuun sekä Googlea, joka tyydyttää ihmisen loputonta tiedonjanoa. Tämä oli alkusoittoa, kun maailmanlaajuiset datamarkkinat syntyivät.

3.11.2022

DataSpace Europe Oy perusti datanvälityspalvelu Tritomin

DataSpace Europe Oy on perustanut Suomen ensimmäisen data-avaruuksia tukevan datanvälityspalvelun nimeltään Tritom. Ensimmäisessä vaiheessa Tritom yhdistää ruoka-alan toimijat maatiloilta elintarviketeollisuuteen ja vähittäiskaupasta kuluttajiin.

25.11.2022

Lanseeraustapahtuman koostevideo katsottavissa

Tritom-datanvälityspalvelun lanseeraustilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan oheisessa videossa.

21.11.2023

Datapellon uudisraivaajat

Entisaikojen uudisraivaajat rehkivät maastossa saadakseen sen viljelykelpoiseksi, nykypäivän uudisraivaajat rakentavat digitaalista yhteismaata, lohkovat siitä uusia liiketoimintaklustereita ja kehittävät datapohjaista ansaintaa. Maatalous on datataloutta!

29.9.2023

KoneAgria 2023

Huomisen maatalous on datataloutta - DataSpace Europe mukana KoneAgria 2023 -messuilla!

6.8.2023

Nimitystiedote 1.8.2023

Nimitystiedote: Kari-Mikael Markkanen on nimetty DataSpace Europe Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.8.2023 alkaen