4.11.2022

Lanseeraustapahtuma houkutteli paikalle 100 kutsuvierasta

Tritom-datanvälityspalvelun lanseeraustilaisuus houkutteli paikalle jopa enemmän väkeä kuin oli ennakkoon ilmoittautunut. 

 

DataSpace Europe Oy:n ja ruoka-alan datanvälityspalvelu Tritomin lanseeraustapahtuma houkutteli paikalle noin 100 kutsuvierasta. Lanseeraus pidettiin Helsingissä hotelli Mestarissa torstaina 3. marraskuuta. Aiemmin päivällä pidettiin myös lehdistötilaisuus ammattilehdistölle.

Jotkut vieraista olivat osallistuneet data-avaruutta valmistelleisiin hankkeisiin ja esimerkiksi ratkaisun kehittämiseen jo vuosien ajan. Toiset taas kuulivat data-avaruuksista ensimmäistä kertaa.

– Tämä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Meillä maatalousalan oppilaitoksilla on varmasti käyttöä Tritomin kaltaiselle palvelulle esimerkiksi opetusmaatilan datan hyödyntämisessä. Myös viljelijöillä on tälle tarvetta, sanoi lehtori ja hankekoordinaattori Timo Teinilä Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Lanseeraustilaisuudessa käyttivät puheenvuoroja esimerkiksi Cinia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esko Aho, MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, Ilmastorahaston toimitusjohtaja Paula Laine sekä DataSpace Europen omat ja ulkopuoliset asiantuntijat.