Tekninen järjestelmä

Dots

Tätä on Tritom

DataSpace Europen asiantuntijoiden kehittämä Tritom vastaa yhteisöllisen datan tulevaisuuden vaatimuksiin

 

Ota yhteyttä

Tritom-palvelussa data liikkuu vain luvitettuna sekä palveluiden välissä että loppukäyttäjälle. Käyttäjä päättää aina itse, mitä dataa hän luvittaa käytettäväksi. 

Tritom koostuu datanvälityspalvelusta (data intermediation service) ja connectorista. Tritom Connectorin hoitamia tehtäviä ovat muun muassa lähtevän datan salaaminen ja tulevan datan purkaminen, kaikki dataliikennöinti datanvälityspalvelun suuntaan sekä rajapintojen tarjoaminen liittyvälle palvelulle.

Tritom tukee yleiseurooppalaista GAIA-X -yhteensopivuutta. MyData-operaattoritoiminta tukee datan jakamisen helppoutta ja tehokkuutta.

Tritomin palveluntarjoajan käyttöliittymä mahdollistaa muun muassa omien tietojen hallinnan, yrityksen ja palveluiden esittelyn palvelukatalogissa, palveluiden ja viestien hallinnan, julkaisun, luvituksen ja revisioinnit sekä hakutoiminnallisuudet


Tritom palvelukatalogin ominaisuuksia ovat muun muassa toimijoiden ja palveluiden esittely, avainsanojen hallinta, välitettävän datan esittely sekä hakutoiminnallisuudet


Tritom toimii täysin toimialariippumattomasti ja neutraalisti. Kaikki yritykset saavat saman palvelun ja kilpailu on sallittua.


Tritom ei koskaan tallenna dataa. Tritom välittää kaiken datan salattuna lähdejärjestelmästä kohdejärjestelmään standardiriippumattomasti.


Tritom toimii One-to-many -järjestelmän periaatteella. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa viestien revisionhallinta, viestikirjastot ja metadatakirjastot.