Mitä on data-avaruus?

Dots

Mistä on kyse?

Tätä on data-avaruus

Jokainen meistä tuottaa ja käyttää dataa päivittäisessä elämässämme. Halusimme tai emme. Data-avaruus tekee datasta ja sen liikkeistä läpinäkyvää. Näin parannamme yritysten ja organisaatioiden mahdollisuutta hyödyntää dataa uusien, tulevaisuutta rakentavien palvelujen rakentamisessa. 

 

Ota yhteyttä

Ei enää järjestelmien välistä integraatioita

Data-avaruus edistää verkottunutta datataloutta, yhteistyöhön perustuvaa markkinataloutta ja datanvälityspalveluiden välistä dataliikennettä.

Data-avaruudessa ei tarvita järjestelmien välisiä integraatioita, vaan järjestelmät kommunikoivat keskenään datanvälityspalvelun kautta. Välitetty data on yhteishyödyllisesti kaikkien käytettävissä, mikäli datan haltija on myöntänyt siihen luvan. 

Uutta arvoa ja kilpailuetua 

Eri lähteistä tulevan datan yhdistely mahdollistaa lukemattomia uusia innovaatioita ja liiketoimintamalleja, joita emme etukäteen voi edes aavistaa. 

Esimerkiksi maatilan viljelysuunnitteluohjelmiston, työkoneiden, viljamyllyn, leipomon ja kaupan tuottama data voi antaa meille tarkan tiedon yksittäisen leivän hiilijalanjäljestä, tai sen alkuperästä, tai eettisyydestä, tai terveellisyydestä. 

 

Dots

Ratkaisumme

Tritom – suomalainen
datanvälityspalvelu

Yhteisöllisen datan voimalla parannamme eri alojen toimintamahdollisuuksia vallankumouksellisen reilulla tavalla.

 

Tutustu Tritomiin

Me toteutamme reilua datataloutta

DataSpace Europe Oy on riippumaton kansainvälisistä datajäteistä. Emme koskaan tallenna palvelussamme liikkuvaa dataa, vaan ainoastaan mahdollistamme sen välittämisen eri toimijoiden välillä. Asiakkaamme päättävät aina itse millaista dataa he haluavat jakaa, missä muodossa ja kenen kanssa.

DataSpace Europe Oy tulee tekemään datahallintosäädöksen mukaisen ilmoituksen toimintansa aloittamisesta toimivaltaiselle viranomaiselle. Tulemme noudattamaan toiminnassamme EU:n datastrategiaa ja regulaatiota.